Ahmetlić udio u Igmanu prebacio na skrbnički račun

0

Muharem Ahmetlić, koji je nedavno stekao oko četvrtine vlasništva u preduzeću Igman iz Konjica, prebacio je ovaj udio na skrbnički račun Raiffeisen Bank.

– Vlasnik vrijednosnih papira Ahmetlić Muharem sa ranijim učešćem u vlasništvu od 20% do 25% nad vrijednosnim papirima s pravom glasa emitenta Igman d.d. Konjic, smanjio je procentualno vlasništvo koje sad iznosi manje od 5% dionica s pravom glasa – navodi se u obavijesti dioničarima.

Kako se vidi na ažuriranoj listi dioničara, udio od 24,7 posto prebačen je na skrbnički račun Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina, piše BiznisInfo.

Inače, Ahmetlić je jedan od članova porodice Ahmetlić koja upravlja HIFA grupacijom u okviru koje posluje više kompanija.

Podsjetimo da je ovaj udio u Igmanu kupljen krajem juna za 11,5 miliona KM i da se investitor krio iza skrbničkog računa u Raiffeisen bank. Prije nekoliko dana se kao vlasnik ovog udjela na listi dioničara pojavio Ahmetlić, ali se od danas kao vlasnik ponovo navodi spomenuti skrbnički račun.

Inače, jučer je trgovano sa još 4,3 posto dionica u Igmanu za 2,28 miliona KM. U ovom trenutku nije poznato ko je prodao a ko kupio te dionice.