Agrokor: Prihodi 43,4 milijarde kuna, operativna dobit 1,8 milijardi kuna

0

Izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško kazao je da je Agrokor danas objavio poslovne rezultate za 2017. godinu.

“Agrokor je u 2017. godini ostvario nekonsolidirano 43,4 milijarde prihoda što je pad od 10 posto. 1,6 milijardi dobiti iz operativnog poslovanja što je porast od 8 posto. U 2018. godini očekujemo završetak finansijskog restrukturiranja koje će završiti nagodbom”, rekao je o rezultatima Peruško, a prenosi Seebiz.eu.

“Rezultati su u drugom dijelu godine biti odlični”, kazao je Peruško.

Komentirao je i odluku prema kojoj je Visoki trgovački sud ukinuo rješenje zagrebačkog Trgovačkog suda kojim je bilo određeno da će vjerovničko vijeće Agrokora imati pet članova te su za to vjerovnici bili svrstani u posebne skupine.

“Rješenje Vrhovnog suda smo dobili danas. Ne vidimo to kao veliku prepreku. Proces uspostave stalnog vjernovničko vijeća je bio blokiran zbog jednog vjerovnika. Vjerujemo da će nam ovo odblokirati proces i da ćemo ubrzo uspostaviti stalno vjerovničko vijeće”, kazao je Peruško.

“Dogovor između Agrokora i Zagreba bio je ispravan i ni na koji način nije ugrozio sporazum postignut sa dobavljačima. Zagreb je sada došao na iste postoke kao i drugi dobavljači. Po ovom sporazumu Zagreb će dobiti povrat od 61 posto svih starih i graničnih dugova koliko su dobili i svi ostali dobavljači”, kazao je Peruško i dodao kako je tim sporazumom omogućeno Tisku i Konzumu da im nije ugroženo poslovanje u Zagrebu, prenio je Seebiz.eu.