Agrokor će nastaviti da funkcioniše i nakon 15. jula

0

Koncern “Agrokor” će nastaviti da funkcioniše i nakon 15. jula, kada ističe takozvani zakon “leks Agrokor” koji je donijela Hrvatska.

Najvažnije je da je postignut dogovor sa svim povjeriocima kako bi ova kompanija nastavila sa nesmetanim poslovanjem, izjavio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović, prenosi Tanjug.

On je na otvaranju kancelarije HGK u Beogradu rekao i da su na nedavnom regionalnom ministarskom sastanku na Bledu u Sloveniji, svi učesnici pokazali optimizam i zadovoljstvo sporazumom koji je potpisan, a koji se odnosi na dugovanja ovog koncerna prema dobavljačima.

“Svi su u Bledu pokazali optimizam i zadovoljstvo sporazumom koji je potpisan i koji bi trebalo da bude realizovan do 15. jula ove godine kada ističe zakon o Agrokoru. Najvažnije je da je postignut dogovor sa povjeriocima i svim učesnicima u tom procesu i da će Agrokor nastaviti sa funkcionisanjem”, rekao je Burilović.

Hrvatska ministrica privrede Martina Dalić izjavila je nedavno, nakon sastanka na Bledu, da je postizanjem načelnog sporazuma među povjeriocima “Agrokora” otvoren put za postizanje konačne nagodbe, ali da je prerano govoriti o tome ko će biti budući vlasnici ovog koncerna.