Aerodrom u Cirihu najbolji u Evropi

0

World Travel Award proglasio je 18. put zaredom aerodrom u Cirihu najboljim u Evropi.

Priznanje za najbolji aerodrom na Starom kontinentu dobija od 2004. godine. Putnici su kvalitet usluga najveće švicarske zračne luke ocijenili najvišim ocjenama, prenosi Klix.ba.

Ove godine posebno je pohvaljena zbog epidemioloških mjera protiv pandemije koronavirusa. Između ostalog, to je podrazumijevalo dostupnost zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju.

Aerodrom je udaljen 11 minuta vožnje vozom od centra Ciriha. Do centra grada moguće je brzo i lako doći i automobilom. Ima modernu infrastrukturu, 80 trgovina i brzi WiFi internet koji je moguće besplatno koristiti dva sata.

“U ovim teškim vremenima ovo je velika čast za nas. Ovo je priznanje za odličnu saradnju između naših partnera i svih onih koji rade na aerodromu”, poručio je direktor ovog aerodroma Stephan Widrig.

Aerodrom u Cirihu predvodnik je i u zaštiti okoliša, u odnosu na druge aerodrome, ukazao je Emanuel Fleuti, koji je odgovoran za zaštitu okoliša u ovoj zračnoj luci.

Od 1991. vrlo je posvećen smanjivanju emisije štetnih gasova. Od tada do danas to smanjenje iznosi 50 posto. To se podudara sa ciljevima određenim Pariskim klimatskim sporazumom. U međuvremenu, infrastruktura i saobraćaj na ovom aerodromu povećali su se za 60 posto.

World Travel Award je prestižna nagrada koja se uručuje kompanijama iz turizma, ugostiteljstva i avioindustrije, piše Euronews.