Adria Airways nabavlja Sukhoi Superjet 100 putničke avione

0

Ministar industrije i trgovine Ruske federacije Denis Manturov izjavio je danas da su kompanija Sukhoi Civil Aircraft Company i Adria Airways, nacionalna avio-kompanija Slovenije, potpisali pismo namjere za dugoročni najam 15 putničkih aviona SSJ100, prenosi portal Tango Six.

“Isporuke će početi početkom 2019. godine. Letjelice će biti predane kroz ugovor o dugoročnom najmu. Također, obje strane su potpisale Memorandum o razumijevanju sukladno kojem će formirati SSJ100-sposobnu organizaciju za održavanje i popravku (MRO) u Ljubljani”, stoji u objavi kompanije Sukhoi.

“Zadovoljstvo nam je da smo postali partner kompanije Suhoj. Oni će u potpunosti biti podrška razvojnoj strategiji Adria Airwaysa. Analizirali smo SSJ100 u prethodne dvije godine i zaključili smo da tehničke i operativne karakteristike ove letjelice ispunjavaju naše strateške ciljeve”, izjavio je direktor Adrije Holger Kowarsch. 

Direktor Sukhoija Rubcov izjavio je da će Adria Tehnika znatno pomoći operativnoj pouzdanosti SSJ100 letjelica u Europi, prenijela je agencija Beta.