Adnan Terzić preuzima čelnu poziciju u Autocestama!?

0

Prema informacijama Slobodne Bosne, za čelnu poziciju u JP Autoceste FBiH zainteresiran je Adnan Terzić, nekadašnji predsjednik Vijeća ministara BiH i blizak saradnik Fahrudina Radončića

Samo nekoliko mjeseci nakon izbora novog rukovodstva u Javnom preduzeću Autocete FBiH, slijedi nova kadrovska premetaljka. Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić najavio je da će doći do promjene na čelu ovog javnog preduzeća.

Radončić je jučer, nakon izlaska iz sudnice, kazao da je raspisan konkurs za direktora Autocesta FBiH.

– Onaj ko bude ispunjavao najbolje uvjete, a to radi tenderska komisija, bit će izabran, rekao je Radončić.

On je naglasio da je koalicija sa SDA stabilna te da SBB neće mijenjati svoje ministre u Vladi Federacije.

Prema informacijama Slobodne Bosne, za čelnu poziciju u ovom javnom preduzeću zainteresiran je Adnan Terzić, nekadašnji predsjednik Vijeća ministara BiH i blizak saradnik Fahrudina Radončića, koji se nakon isteka funkcije angažirao u privatnom biznisu. Terzić je  naime još prije nekoliko godina preuzeo rukovođenje građevinskom firmom “Put” koju je ranije privatizirao hrvatski poduzetnik Ivan Ergović.

 

Kao kadar SBB-a, Terzić trenutno obnaša funkciju predsjednika Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH a njegovo preduzeće “Put” već je angažirano na izgradnji koridora 5C, uglavnom kao podizvođač radova.