AC Food i Orbico potpisali ugovor o prodaji i distribuciji

0

Predstavnici bosanskohercegovačkog proizvođača prehrambenih proizvoda AC Food i vodećeg distributera velikog broja globalnih brendova Orbico, potpisali su ugovor o prodaji i distribuciji za tržište Bosne i Hercegovine.

Ugovor su potpisali Ševal Delić direktor kompanije AC Food i Jasmin Kukuljac komercijalni direktor kompanije Orbico.

Tom prilikom Delić je izjavio da su u AC Food-u uvjereni da će ovo partnerstvo značiti novi razvojni poticaj za obje kompanije. “Vjerujemo da je Orbico distributer koji će omogućiti punu posvećenost našim ambicioznim planovima u Bosni i Hercegovini. Sa našim novim tržišnim i poslovnim pristupom, dodatno ćemo investirati u razvoj naših brendova, ojačat ćemo proizvodni portfolio kao i našu marketinšku prisutnost u BiH”, kazao je Delić.

Jasmin Kukuljac istakao je kako je AC Food prepoznat kao partner koji može odgovoriti ekonomskim izazovima u BiH.  On smatra da će ovim partnerstvom na najbolji način kvalitetu AC Food proizvoda plasirati na tržište BiH.

„ Budućnost AC Food-a ima veliku perspektivu i to je velika odgovornost managmenta grupacije. Osobnog sam mišljenja da je za zdravu tržišnu utakmicu razvoj domaće proizvodnje i trgovine od velike važnosti. Širenjem domaće proizvodnje na tržištu BiH otvaraju se nova radna mjesta, rast BDP-a i naravno sve to bi trebalo dovesti BiH na višu ljestvicu ekonomske razvijenosti“, navodi Kukuljac.

Orbico će u sklopu vlastite distributivne mreže distribuirati asortiman AC Food proizvoda u kategorijama biskviti (TOPS), čajni kolutići (TOPS), petiti, kremni namaz (MAZA), kakao instant napitak (MAZA), dodatak jelima (VEGEDOR), mljevenu kafu (EMINA) i kulinarski asortiman.

“Orbico je prepoznat kao snažan partner sa dugogodišnjim iskustvom u distribuciji roba široke potrošnje. Imamo značajna očekivanja i vjerujemo da smo u Bosni i Hercegovini pronašli profesionalnog i stabilnog partnera koji će nam omogućiti realizaciju vrlo visokih distribucijskih ciljeva. Njihova znanja i iskustva, u kombinaciji sa visokom motiviranošću koja odgovara našim ambicijama, su izvanredna”, riječi su Lejle Čorhodžić direktorice prodaje kompanije AC Food.

Orbico Grupa je vodeći distributer velikog broja globalno zastupljenih brendova vrhunske kvalitete koje obuhvaćaju širok asortiman. Orbico u Bosni i Hercegovini je ponosni član velike porodice Orbico Grupe, najvećeg evropskog distributera i partnera, kako najvećim globalnim, tako i lokalnim kompanijama u svim zemljama u kojima su prisutni. U Bosni i Hercegovini je Orbico prisutan još od 1997. godine, od kada kontinuirano širi asortiman, istovremeno pružajući maksimalnu uslugu svim principalima i klijentima.

AC Food je osnovan 2017. godine, članica je AS Holdinga i nastala je kao kompanija koja je preuzela proizvodnju Agrokomercovih brendova. Konstantnim investicijama u inovacije, nove tehnologije i zapošljavanje AC Food zajedno sa ostalim članicama AS Holdinga razvija bosanskohercegovačku privredu u cjelini. Izvozna orijentiranost čini ove kompanije posebno značajnim za povećanje konkurentnosti i razvoj bosanskohercegovačke prehrambene industrije.