Abraham Group spreman odmah pokrenuti Aluminij

0

Nakon sjednice Nadzornog odbora Aluminija, jučer su se saopštenjem oglasili iz M.T. Abraham Group.

Oni su još jednom poručili kako je primarni cilj u što kraćem roku pokrenuti proizvodnju u Aluminiju, osigurati nove, moderne proizvodne linije i dugotrajnu stabilnost firme.

– Ranije smo rekli i ponavljamo opet: Aluminiju Mostar i njegovim radnicima je vrijeme od presudne važnosti. Prijedlog M.T. Abraham Group je već odbijen od strane Vlade Federacije i sada smo svoj konačni prijedlog ponovno poslali čelnicima Aluminija. Još jednom ponavljamo kako smo zajedno sa svojim partnerima spremni odmah krenuti sa provođenjem predloženog plana – navodi se u dokumentu M.T. Abraham Group, prenosi HMS.

Dodaju da, ukoliko se njihov prijedlog prihvati u konačnici, spremni su odmah, zajedno sa svojim partnerima i resursima krenuti u proizvodnju, bez ikakvih daljnjih odlaganja.

Naglašeno je kako se u tome slučaju dio radnika odmah vraća na posao i oni će imati plaće koje su znatno iznad prosjeka Federacije BiH.

– To je samo prvi korak našega plana da ljude vratimo na radna mjesta, te ih ponovno dovedemo u poziciju ekonomske i socijalne stabilnosti i vjere kako će Aluminiji jednoga dana, kroz naš zajednički rad, biti još veća tvornica i gospodarski čimbenik nego je to bio slučaj nekada prije – zaključuje se u pismu M.T. Abraham Group.