Etno selo Čardaci – kao iz bajke

0

Turističko naselje – etno selo “Čardaci” smješteno je u gradu Vitezu, jedinstvenom okruženju na obali rijeke Lašve i prostire se na šest hektara, a u njemu postoji bogata ljetna i zimska ponuda, kao i ugostiteljski sadržaji.

Etno selo raspolaže sa 33 smještajne jedinice, koje su građene isključivo prirodnim materijalima, u etno stilu po uzoru na stare bosanske kuće.

Smještajni kapacitet je za 100 gostiju sa tendencijom stalnog rasta. Ljetna ponuda je definisana kroz vodeni park “Ribica” sa pratećim sadržajima. Zimska ponuda kompletirana je puštanjem u rad velnes i spa centara sa saunama, hidromasažnim bazenom sa slanom vodom, te slanim pećinama.

Čim prođete kroz vrata etno sela “Čardaci” pokraj Viteza zateknete se u čudu, jer ste se odjednom našli u svijetu starog bosanskog sela. Pred vama izniknu kućice sa raznobojnim drvenim prozorčićima, koji se čine da su već tu decenijama i da će svakog trena oživjeti davno usnuli svijet tradicije. Hotelski kompeks sa etno kućicama, motelom i zelenim jezerom pozivaju vas na šetnju krivudavim puteljcima.

“Cilj nam je postići kvalitetne i različite usluge, iskoristiti komunikacijske i prirodne pogodnosti središnje Bosne, te na što bolji način prezentovati kompleks i ponudu našeg kraja”, rekao je Mirko Šakić, vlasnik turističko-ugostiteljskog kompleksa “Čardaci”.

(Nezavisne Novine)