Prekinut koncert Dine Merlina: Srušio se krov bine, povrijeđen bubnjar

0

Jako nevrijeme, olujni vjetar, kiša i udari groma prekinuli su dugo iščekivani koncert Dine Merlina na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu u sklopu velike turneje “Hotel Nacional”.

Nakon sat vremena i pet minuta performansa, Dino Merlin se publici obratio i saopštio da se koncert zbog iznenadnog olujnog nevremena i sigurnosti svih posjetilaca i izvođača na sceni, nažalost, mora prekinuti, piše Faktor.

Publika je zamoljena da napusti stadion, što je i učinila, a organizator koncerta je, nakon pražnjenja stadiona,  saopštila da su svi posjetioci na sigurnom i nepovrijeđeni.

– Idemo kući. Nažalost, ovo je večeras nemoguće. Hvala vam lijepo. Ako Bog da, bit će prilike i imati ćemo više sreće. Ovo je opasno po život – rekao je Dino Merlin.

Petnaest minuta po prekidu koncerta, usljed ogromne količine padavina, krov bine je popustio prilikom čega je povrijeđen bubnjar Amar Češljar, koji se u tom trenutku nalazio na bini. Radi se o ozljedi lijeve noge. Češljar je hospitalizovan i izvan životne je opasnosti.