9. Socijalni dan: Prilika za poslodavce da pokažu društvenu odgovornost

0

9. Socijalni dan – dan kad srednjoškolci rade u firmama, institucijama, pekarama, udruženjima, ministarstvima, slastičarnicama, gradskim upravama, na tržnicama… u 50 bh. zajednica biće održan u organizaciji Udruženja INFOHOUSE u srijedu 25. maja 2016. Iz Udruženja su pozvali poslodavce da taj dan jednog (1) ili više srednjoškolaca prime u svoje radno okruženje i pokažu im šta znači raditi i stvarati.

“Ako niste sigurni da li akcija od 1 dana može promijeniti nešto ili da 20 KM dnevnice predstavlja stvarni doprinos – dozvolite nam da Vas podsjetimo.

  • Više od 100.000 mladih već je otišlo iz BiH u potragu za boljim životom, a o tome svakodnevno razmišlja više od 60.000 drugih.
  • 20 KM je 100% više nego što država na svim nivoima odvoji godišnje za mladu osobu, vašeg sina ili kćerku! Iz budžeta se kupuju vozila za političare (1 vozilo po 1 političaru cca 200.000 KM) a izdvaja se svega 2 KM po mladoj osobi!

Dnevnica za Socijalni dan iznosi 20 KM, koju uplaćujete u Fond Socijalni dan iz kojeg će biti plaćene aktivnosti mladih za bolje zajednice (10 KM), te troškovi organizacije Socijalnog dana (10 KM).

Tokom prethodnih 8 Socijalnih dana, mladi su zahvaljujući poslodavcima poput vas, realizirali preko 200.000 KM u okviru Fonda Socijalni dan. Za cijenu 1 vozila kojeg vozi 1 čovjek 1 godinu, 10.000 mladih iz BiH 8 godina unapređuje živote drugih.

Dakle, odgovor je DA: 1 dan i 20 KM znači mnogo”, poručili su iz Udruženja Infohouse.

Svi poslodavci koji žele dati svoj doprinos realizaciji ovog projekta pozvani su da ispune prijavnicu za učešće na 9. Socijalnom danu, najdužoj i najkonkretnijoj volonterskoj akciji u BiH i pokažu mladima da imaju razloga i imaju s kim ostati u Bosni i Hercegovini.

Više o inicijativi i reference možete pročitati https://www.facebook.com/volontirajkreditiraj/.