7 jednostavnih pravila da izgledate sjajno – i to bez šminke!

0

Što ste prirodnije, to ste ljepše, i to nikada neće izaći iz mode. Mnogo djevojaka trudi se da sa dosta šminke izgleda kao da nisu našminkane uopšte. Ako pratite ova pravila koje je naveo sajt Bright Side, možete da izgledate lijepo, a da ne stavite ništa od šminke.

Neka vaše obrve izgledaju savršeno

Na licu koje nema šminku, obrve neizbježno dolaze u centar pažnje. Neka oblik obrva prati oblik vašeg lica. Ako niste sigurni da umijete da napravite savršeni oblik, neka vam to urade kozmetičarke. Značiće vam, a ne morate da izdvojite mnogo novca za to.

Izbijelite zube

Svijetao, čist osmijeh krase lijepi zubi. Koristite pastu koja izbjeljuje zube, posebno poslije kafe ili vina. Lijep osmijeh vrijedi „milion dolara“, i može da otvori mnoga vrata.

Ne zaboravite usne

Korisite labelo koje ne izaziva zavisnost (stalno vam se suše usne i stalno ga mažete). Nije bitan miris, koliko da hrani i njeguje vaše usne. Jednom nedjeljno možete izmasirati usne mekom četkicom za zube ili prstima – prije toga ih nakvasite ili namažite šećerom (koji će koristiti kao piling).

Brinite o kosi

Čak i da ste besprijekorno našminkani, kosa koja nije njegovana, loša frizura ili pogrešna boja može sve da upropasti. Još je gore kada nismo našminkani. Lijep ten dolazi do izražaja kada je boja kose odgovarajuća, a lijepe crte lica primjećuju se uz lijepu frizuru koja pristaje osobi koja je nosi. Redovno šišajte kosu (makar krajeve), koristite balzame, a boju bi trebalo da izaberete u dogovoru sa nekim stručnjakom. Postoji i mnogo prirodnih proizvoda koje možete koristiti za njegu kose.

Fokusirajte se na kožu

Kozmetičari vjeruju da ne bi trebalo da peremo lice više od dvaput dnevno. I još je bolje da to radimo samo kada idemo na spavanje. Ujutru možete da koristite sredstvo za čišćenje kože (mlijeko ili losion). Piling možete da koristite po potrebi (kod nekih tipova kože i jednom dnevno), a maske za lice jednom nedjeljno. Uz takvu brigu koža ne može da ne zablista.

Naspavajte se

Kvalitetan i dovoljno dug san (od 7-9 sati) značajan je za zdravlje vaše kože, ali i za cjelokupno zdravlje. Idite na spavanje prije 11 sati uveče, jer oko ponoći tijelo počinje da proizvodi jedan od glavnih „hormona za ljepotu“ – melatonin.

Pažljivo birajte boju odjeće

Kada ne nosite šminku, lice može da vam izgleda blijedo, zato nemojte birati previše svijetle ili tamne komade odjeće. Najbolje su svijetle boje: plava, tirkizna, boja breskve, smaragdna. Sigurno imate boju koja vam najbolje stoji, pa forsirajte nju.

 

Bizlife.rs

Save