NLB Banka generalni sponzor Hokejaškog kluba Vukovi iz Sarajeva

0

Danas je u prostorijama Uprave NLB Banke u Sarajevu, potpisan sponzorski ugovor između NLB Banke d.d. Sarajevo i Hokejaškog kluba „Vukovi“.

„Veoma smo ponosni što smo generalni sponzor jednog mladog i perspektivnog hokejaškog kluba. Želja nam je oživjeti hokejaški sport na našim prostorima, te dati doprinos razvoju Olimpijskog sporta u glavnom gradu. Trudimo se da podrškom ovakvih projekata pozitvno utičemo na društvo, te da potičemo djecu da se bave sportom“, izjavio je Senad Redžić, direktor NLB Banke d.d., Sarajevo.

U protekloj sedmici preko dvije stotine mališana iz četiri države su sudjelovali  u dječijem turniru u hokeju na ledu Happy Hockey Days. Ovaj regionalni događaj se već peti put održao u Sarajevu, a domaćin i organizator je Hokejaški klub Vukovi.

„Drago nam je što je NLB Banka prepoznala razvojni program HK „Vukovi“  koji bi trebao da promijeni i na jedan kvalitetan način utiče na razvoj hokeja na ledu u Bosni i Hercegovini. Dječiji turnir čiji smo domaćin pokazuje da hokej u BiH ima budućnost“, izjavio je Denis Silajdžić, predsjednik Hokejaškog kluba Vukovi.