Trebinje i Anja potpisali Protokol o saradnji

0

Predstavnici grada Trebinja i italijanske opštine Anja danas su potpisali Protokol o saradnji, a trebinjski učenici biće prvi koji će uspostaviti prijateljske odnose tokom sedmodnevnog boravka kod vršnjaka Italijana.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević istakao je da će grupa učenika od 4. do 11. juna boraviti u opštini Anja, nakon čega će im se pridružiti i delegacija Grada kao i jedan broj privrednika da bi se upoznali o iskustvu tamošnjih poljoprivrednih proizvođača i primijenili ih na ovim područjima.

“S obzirom da se i tamo velika pažnja posvećuje proizvodnji grožđa i vina, te povrtlarskih kultura, biće vrlo interesantna razmjena iskustava”, rekao je Vučurević.

Gradonačelnik italijanske opštine Anja Đan-Luka Piva istakao je da mu je posebno drago što su prijateljske odnose započeli sa najmlađima, naglašavajući da slijedi i saradnja u oblasti kulture i privrede.

“Opština Anja je na raspolaganju za svaki vid saradnje, od proizvodnje vina do drugih grana i nadam se da ćemo u što skorije vrijeme imati konkretne dogovore”, istakli su predstavnici itlajanske opštine.