Raiffeisen najbolja banka u Bosni i Hercegovini prema ocjenama „EMEA Finance“ magazina

0

Raiffeisen banka prema ocjenama “EMEA Finance” magazina najbolja je banka u Bosni i Hercegov ini. “EMEA Finance” magazin dodijelio je na svečanoj ceremoniji „Evropske bankarske nagrade” održanoj jučer u Beču Raiffeisen banci 14 nagrada.

„Ova nagrada predstavlja potvrdu našeg zalaganja i posvećenosti klijentu. Klijenti to prepoznaju te cijene naše finansijske usluge visokog kvaliteta koje su u potpunosti prilagođene njihovim potrebama, znajući da se na nas mogu osloniti kao na pouzdanog partnera“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke ističući svoje zadovoljstvo što je Raiffeisen banka u Bosni i Hercegovini peti put dobitnik ovog respektabilnog priznanja.

EMEA Finance – renomirani britanski magazin, specijalizovan za pokrivanje finansijske industrije u Evropi, na Srednjem Istoku i u Africi dodijelio je Raiffeisen banci 14 nagrada. Raiffeisen Bank International AG (RBI) dobitnik je regionalne nagrade za Srednju Istočnu Evropu i ZND[1] za široku ponudu fizičkim licima i korporativnim klijentima u cijelom regionu. RBI je također primila nagradu za „Najbolju investicijsku banku u Austriji“, dok je Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), centralna institucija austrijske Raiffeisen bankarske grupacije i glavni dioničar RBI-a dobitnik nagrade za „Najbolju banku u Austriji”.

“Ove nagrade potvrđuju snagu RBI-a koji kontinuirano pruža usluge za 14,9 miliona klijenata u Srednjoj i Istočnoj Evropi, te Zajednici nezavisnih država sa svojim vrhunskim uslugama i proizvodima. One također odražavaju neizmijenjeni fokus RBI grupacije na region kao i dobre poslovne rezultate”, izjavio je Karl Sevelda, generalni direktor RBI-a.

Pored matičnih kompanija grupacije, RZB i RBI-a, mrežne banke u Bjelorusiji, Češkoj Republici, na Kosovu, u Srbiji i Slovačkoj osvojile su nagrade kao „Najbolje banke“ u ovim zemljama, dok su mrežne banke u Albaniji, Rumuniji i u Rusiji dobile nagradu kao “Najbolje strane banke”.

[1] ZND – Zajednica nezavisnih država