Ministar Šarović u Egiptu: Interes za drvnu, prehrambenu, namjensku i metalnu industriju

0

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sa grupom privrednika boravi u dvodnevnoj posjeti Egiptu, gdje se tokom dana susreo s ministrom vanjskih poslova Samehom Shoukryjem i ministrom turizma Yehia Rashedom.

U pratnji ministra Šarovića su predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH na čelu s potpredsjednikom Nemanjom Vasićem, koji predvodi vodeće bh. kompanije kao što su Natron Maglaj, Bekto Preciza, Bimal Brčko i drugi, a koje bilježe zapažene izvozne rezultate u Egipat.

Ministra Šarovića i delegaciju BiH sutra će primiti ministar investicija Dalia Khorshid, a nakon toga i ministar trgovine i industrije Tarek Kabil.

Tokom sutrašnjeg dana bit će održan i veliki poslovni forum u organizaciji Egipatske federacije komora, na kojem će biti predstavljen grandiozni investicioni projekat slobodne zone Sueckog kanala.

Predstavnici egipatskih vlasti posebno su iskazali interes za bosanskohercegovačke proizvode drvne industrije i namještaja, prehrambene industrije, te proizvode namjenske i metalne industrije, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.