Nastavak saradnje Raiffeisen banke i Akademije likovnih umjetnosti

0
U Raiffeisen galeriji u Sarajevu otvorena zajednička izložba šest najboljih studenata Akademije
„Zadovoljstvo nam je da nastavljamo saradnju sa Akademijom likovnih umjetnosti u Sarajevu, koja datira još od 2009. godine. Danas smo otvorili sedmu zajedničku izložbu najboljih studenata Akademije, a svih šest studenata smo nagradili iznosom od po 1000 KM. Na ovaj način želimo podržati ove umjetnike te im dati priliku da predstave svoje radove javnosti, a obzirom da su izložbe prodajnog karaktera svi ljubitelji umjetnosti mogu dati svoj doprinos ovim mladim ljudima kupovinom njihovih umjetničkih djela“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, direktor Raiffeisen banke, te dodao da je ovo samo jedan u nizu projekata kojim Banka potvrđuje svoju opredjeljenost društveno odgovornog poslovanja – ovoga puta u segmentu umjetnosti i kulture.
„Raiffeisen banka je dugogodišnji partner Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, te se u ime Akademije i studenata iskreno zahvaljujem na kontinuiranoj saradnji i podršci. Ovakva podrška mnogo znači našim studentima, jer se valorizuju i nagrađuju najbolji studenti koji će svojim entuzijazmom i stečenim znanjem afirmirati kulturu u našoj zemlji. Podrška koju Akademija dobija kroz saradnju sa Raiffeisen bankom je podrška partnera koji razumije probleme u umjetnosti koja se bori za pravo vrednovanje i istinsko mjesto u društvu“, izjavila je prof. mr. Marina Finci, dekanesa Akademije likovnih umjetnosti.
Uz današnju zajedničku izložbu, priliku da izlažu u 2016. godini imat će Adi Kubur, Amina Šećić, Denis Haračić, Emina Šaldić, Ena Dujmović i Maida Garić.
Tokom prethodnih godina, u Raiffeisen GALERIJI postavljeno je sedam zajedničkih i preko 40 samostalnih izložbi studenata. Izložbe se mogu pogledati radnim danima u zgradi Centrale Banke u Sarajevu, u ulici Zmaja od Bosne bb, od 08:00 do 16:00 sati.
Prateći principe svoje strategije održivosti, Raiffeisen banka također podržava i brojne projekte iz područja obrazovanja, sporta, okoliša i humanitarnog djelovanja, te na taj način nastoji svoj ekonomski uspjeh podijeliti sa zajednicom u kojoj djeluje.