20 austrijskih kompanija dolazi u BiH: Žele saradnju sa našim firmama

0

Austrijske kompanije, koje spadaju u namodernije na svijetu, traže partnere u Bosni i Hercegovini. U narednim danima će biti održana dva događaja, u Sarajevu i Zenici, gdje će 20 austrijskih kompanija ponuditi saradnju bh. firmama, piše BiznisInfo. 

Događaj u Sarajevu

Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u BiH u saradnji sa Vanjskotrgovinskom organizacijom PK Austrije  (AWO WKÖ), te pokrajinskim Privrednim komorama Koruške i Štajerske organizuje poslovne (b2b) susrete austrijskih i bh. kompanija 26. i 27. septembra u Sarajevu.

Razgovori će se održati u hotelu Radon Plaza 26. septembra od 9 do 17 sati.

Za dan kasnije je predviđena zajednička posjeta nekoliko proizvodnih firmi u Kantonu Sarajevo.

Ovaj događaj je izvanredna prilika za bh. poduzetnike da kroz direktne razgvore ostvare prve kontakte sa potencijalnim partnerima iz Austrije.

Kako se može vidjeti, na listi je 15 kompanija koje se bave raznim poslovima, a o kojim firmama je riječ pogledajte OVDJE.

Događaj u Zenici

Osim toga, Ured Trgovinskog savjetnika Austrijske ambasade organizuje 3. oktobra u Zenici Austria Showcase na temu “Dobavljači iz sektora obrade metala”.

“Ako se negdje proizvede par skija, onda iza toga stoji i znanje austrijske metalske industrije, jer je kompanija iz Austrije jedini snabdjevač mašinama za proizvodnju skija u svijetu. Proizvodi austrijske metalne industrije, bilo da su mašine, bešavne čelične cijevi ili proizvodi od valjanog aluminijuma, traženi su u cijelom svijetu,” navode iz Ambasade.  

Pošto kompanije iz ove industrije mnogo ulažu u istraživanje i tehnologiju, austrijska industrija metala je čista, moderna, energetski efikasna i tehnički maksimalno savremena – kako u aditivnim proizvodnim procesima, tako i u digitalizaciji fabrika.

Ovom prilikom austrijske firme, njih pet, traže dobavljače iz Bosne i Hercegovine, kao i lokalne firme, koje su zainteresovane za lon poslove u ovoj branši.

O kojim firmama je u ovom slučaju riječ pogledajte OVDJE.