Arapi grade luksuzno naselje kod Vogošće

0

Sudeći prema najavama građevinske kompanije „Green Valley“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u glavnom gradu BiH trebala bi početi realizacija novog velikog građevinskog projekta gradnje luksuznog naselja u blizini Vogošće, nedaleko od mjesta Svrake.

Iako se ne navodi iznos ulaganja, sudeći prema mapama i nacrtima koji su objavljeni, riječ je o milionski vrijednoj investiciji.

Velika očekivanja

Ova kompanija jučer je obznanila da nakon završetka nekoliko velikih projekata u Turskoj kreće u dva nova projekta, i to u BiH i Maroku. Prema riječima predsjednika ove kompanije Vijama Mahmuda Rabaha, gradit će se luksuzne vile.

On je za arapske medije izjavio da se bliži kraj radova na tri velika projekta u Turskoj, a posebno naglašava da njegova kompanija nije probila nijedan rok te da neće ni u ova tri.

– Novi projekt u Sarajevu strateški je smješten u Vogošću, na jedan od najviših vrhova u gradu. To će biti jedan veliki korak naprijed za firmu u procvatu tržišta nekretnina u ovoj regiji, u kojoj je pojačan interes investitora – naveo je Rabah, dodajući da će karakteristike ovog projekta biti neusporedive s ostalim te da očekuje veliku potražnju, kakvu su imali i raniji projekti ove kompanije u UAE i Turskoj.

Detaljne karakteristike najavljenog projekta moguće je pronaći i na zvaničnoj stranici ove kompanije. Kako se navodi, rezidencijalni kompleks gradio bi se na prostoru površine 73.000 metara kvadratnih, na kojem bi bilo smješteno 98 vila i 368 stanova.

– Naselje će sadržavati i zabavne usluge i poslovnu četvrt. Otvorit će se restorani, kafei, šoping centri, a posjetioci će moći uživati u šetnji kroz naselje te uživati u pogledima na osvijetljene fontane koje će biti smještene duž šetališta – navodi se u opisu.

Blizina aerodroma

Osim toga, bit će sagrađena igrališta za razne sportove, dječije igraonice i vrtići, otvoreni i zatvoreni tipovi bazena, a postojat će 24-satno osiguranje.

Posebno se naglašava lokacija cijelog naselja te se ističe blizina aerodroma i centra grada, do kojih se automobilom stiže za 15 minuta. Kao prednost ističu čist zrak i zelenilo koje će okruživati luksuzne apartmane i vile.

Stanovi od 40 do 225 kvadrata

Kako se navodi na stranici, gradit će se dvije vrste vila. Jedna će biti površine 160 kvadrata, dok će druga imati 200 kvadratnih metara površine. Što se tiče apartmana, tu je veća raznolikost. Najmanji će imati 40 kvadrata, a najveći 225.

(Avaz)