Advertisement

Kapo: Mladima ćemo dati priliku da pokrenu biznis u Skenderiji

0

Centar „Skenderija” simbol je grada i sve ćemo učiniti da ga izvučemo iz problema u kojima se nalazi te da mu vratimo sjaj koji zaslužuje. Ovo je kazao Amer Kapo, vršilac dužnosti direktora “Skenderije”, koji je na ovu funkciju imenovan prije desetak dana, piše Avaz.

Kultno mjesto

Prepun entuzijazma, Kapo optimistično najavljuje promjenu načina poslovanja “Skenderije” i prilagođavanja tržištu, što je jedan od preduvjeta, kako kaže, za preporod ovog kulturnog, sportskog i privrednog centra našeg grada.

– Mnogo je ideja i projekata kojima planiramo oživiti ovo kultno mjesto, a koje ćemo vrlo brzo detaljno predstaviti javnosti. Želimo napraviti barem deset kvalitetnih sajmova, privući mlade, pružiti im priliku za rad, za pokretanje biznisa… – kaže Kapo.

Kao jedan od prioriteta ističe i popunjavanje praznih poslovnih prostora u privrednom gradu.

– Trenutno je pola privrednog grada prazno, dok je 20 posto tih prostora bezuvjetno. Prilagodit ćemo cijene tržištu i ne dozvoliti da imamo praznih mjesta. Kvalitetan rad ljudi s novim idejama i projektima ono je što može i što će, siguran sam, vratiti ljude u „Skenderiju” – poručuje Kapo.

Poslovni inkubator

Za povratak mladih u “Skenderiju” Kapo je iznio zanimljivu ideju, izgradnju ”poslovnog inkubatora”. Na taj način će nezaposlenima biti pružena prilika za posao.

– Imamo prostore koje niko ne koristi, a puno mladih ne radi. U takozvanom poslovnom inkubatoru ćemo pružiti mladima da za početak imaju sredstvo za rad, da imaju svoje kancelarije da bi mogli pokrenuti biznise – ističe Kapo.

Koncerti u Domu mladih

Kao još jedan nedovoljno iskorišten prostor Kapo ističe Dom mladih. Potrudit će se, kaže, i u ovaj dio “Skenderije” vratiti, prvenstveno, mlade organiziranjem kulturnih i muzičkih događaja barem jednom sedmično.

– Što ne bi svake subote bio koncert u Domu mladih? Ovaj grad i ova mladost to zaslužuju – zaključuje Kapo.