Audi A4 automobil godine u BiH

0

Audi A4 proglašen je automobilom godine u Bosni i Hercegovini u 2016. na 17. izboru automobila godine u BiH.

– Velika je čast primiti nagradu od kolega iz struke. Audi svake godine bilježi zavidne uspjehe, te je “audi A4” tokom decembra, od kada je na tržištu, ostvario zavidnih pet posto tržišnog učešća u svom segmentu – izjavila je Sanela Jusić, marketing Audi brenda, nakon preuzimanja nagrade.

U konkurenciji 12 terenskih vozila “land rover discovery” ponio je titulu – terenac godine, dok je najbolje dostavno vozilo  “ford connect”.

“Mercedes benz”  je najbolji kamion koji je namijenjen za teške građevinske radove, a autobus godine je “citiport ISUZU”.

Bakir Hadžić proglašen je najbolji vozačem, zatim Munib Džuho (Opel) najboljim menadžerom zaslužnim za prodaju auta. Dženita Zerdo (Mobi Sarajevo Suzuki) je prodavač  godine, a Azer Šarić (Kia motors Adria group) PR godine.

Specijalna nagrada za prodaju vozila, odnosno za životno djelo, dodijeljena je Senadu Sefiću, koji je istakao da mu je izuzetna čast primiti nagradu s obzirom na to da je velika hrabrost baviti se bilo kojim poslom u autoindustriji u BiH.