De Niro primio Počasno Srce Sarajeva: Cijenit ću i čuvati ovu nagradu

0

“Hvala ti, Miro. Cijenit ću i čuvati ovu nagradu jer nema drugog grada na svijetu koji pokazuje svoje srce i hrabrost uprkos tragediji”, poručio je laureat.

“SFF i Tribeca dijele sličnu filozofiju, moć filma i umjetnosti koja nas povezuje. Nastali su u teškim uslovima i borbe da se održimo i preživimo. Čast mi je biti dio ove misije”, istakla je filmska ikona.

Čast da mu uruči prestižnu nagradu imao je direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

“Nikada Metalac nije bio ovako pun”, oduševljeno je primijetio Purivatra. “Kao i prethodnih 10-ak godina SFF promoviše mlade domaće umjetnike. Čast nam je da je s nama Alena Džebo koja je ostvarila brojne uloge i dio je filmskog i pozorišnog glumišta. Ovo je tvoja noć”.

Svima se zahvalio na povjerenju koje su podarili festivalu.

“Večeras smo u posebnoj slavljeničkoj atmosferi, pozdravljamo jednog od najvećih talenata u filmskoj industriji. Filmska ikona, umjetnik koji nas je inspirisao decenijama kroz sve generacije – Robert De Niro”, istakao je Purivatra.

Na platnu su potom prikazane neke od najvećih i najreprezentativnijih uloga i filmskih scena koje je De Niro snimio u toku bogate karijere.