Za pet dana Јahorinu posjetilo više od 7.500 gostiju

0

Јahorinu je od početka ljetne turističke sezone 27. juna posjetilo više od 7.500 gostiju, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Јahorina”.

Gosti su ostvarili oko 12.000 prolaza na ljetnjim atrakcijama, a posebna je bio snijeg koji su iz Olimpijskog centra proizvodili.

Iz Olimpijskog centra ističu da se Јahorina sa čak 26 atrakcija pretvara u zeleno utočište tokom ljetnih mjeseci i pruža nezaboravno iskustvo za svakog posjetioca.

Napominju da je na početku sezone Јahorina ugostila i rukometni i košarkaški kamp sa oko 800 djece.

– Naš cilj je jasan – želimo stvoriti planinu koja je pristupačna svima i na kojoj će djeca rasti i razvijati se. Uvijek ističemo da smo do sada iskoristili samo 10 odsto potencijala Јahorine, a već smo prepoznati kao destinacija koja nudi mnogo – navodi se u saopštenju.

Svaki dan na Јahorini od 10.00 do 20.00 časova gosti mogu da uživaju u panoramskoj vožnji gondolom “Poljice” i najdužem alpin kosteru u Јugoistočnoj Evropi, dok su adrenalinske aktivnosti poput baterflaja, tavera, lupstera, nautikdžeta, skajdajva i ziplajna dostupni od 10. do 18.00 časova.

Za otkrivanje svih prirodnih ljepota planina gostima je na raspolaganju i turistički vozić “Srećko”, a svi zaineresovani mogu istraživati prirodu i jahanjem konja od 11.00 do 18.00 časova po planinskim vrhovima.

Za ljubitelje avanture na raspolaganju su jedini of-roud karting u regionu, iks rejser, trampolina i olimp tubing na vrhu planine, dva dječija parka “Poljice“ i “Rajska”, plaža na 1.879 metara nadmorske visine, pedaline, kajaci i lopte za hodanje po vodi, bajk park, biciklističke staze, tereni za fudbal i košarku, kao i staze za šetnju.

Iz Olimpijskog centra “Јahorina” pozvali su sve da dođu, istraže i uvjere se zašto je Јahorina prava ljetna oaza puna avanture.