Kako je hercegovački poduzetnik zaradio više novca od BH Telecoma

0

Kompanija je skočila sa 10. na 4. mjesto po zaradi u Federaciji BiH

Kompanija Violeta iz Gruda ostvarila je u prošloj godini dobit, odnosno zaradu od 49,3 miliona KM, odnosno precizno 49.342.305 KM, piše BiznisInfo.ba.

Hercegovački div time je zauzeo visoko četvrto mjesto od svih kompanija u Federaciji Bosne i Hercegovine  prema dobiti u 2023. godini.

Ispred Violete su samo Bingo, Sisecam Soda Lukavac i Elektroprivreda HZHB Mostar. Iza Violete je BH Telecom sa dobiti od 48 miliona KM. Cijelu listu pogledajte OVDJE

Ovo je veliki napredak i snažan skok za Violetu čija je dobit godinu prije toga bila 34,3 miliona KM i nalazila se na desetom mjestu u FBiH.

Kompanija je višegodišnji regionalni lider u prodaji papira za domaćinstvo, a istaknula se i ulaskom na tržište sredstava za čišćenje.

Osim toga, preuzeli su čapljinsku Lastu čiji proizvodi ponovo dominiraju policama supermarketa, a kupili su i fabriku medenjaka u Austriji.

Izgradili su i novu fabriku kartonske ambalaže koja ove godine treba početi s radom, a ulaze i u veliki projekat gradnje hotela i tržnog centra u Grudama.