Jedna od vodećih domaćih IT kompanija otvorila novi ured

0

Vodeća domaća IT kompanija ZIRA je 2.6.2023. godine svečano otvorila svoje novo sjedište na Sonom trgu, smješteno u samom srcu Tuzle.

Ova strateška ekspanzija simbolizira posvećenost kompanije stvaranju najboljih radnih uvjeta za svoje zaposlenike, ali također jasno iskazuje važnost doprinosa razvoju lokalne zajednice, otvarajući novo poglavlje pozitivnih promjena u Tuzli.

Svečanosti otvaranja ureda prisustvovao je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, koji je izrazio zadovoljstvo ovim novim korakom u lokalnoj zajednici tokom svog obraćanja, prenio je Tuzlanski.ba.

“Drago mi je da u Tuzli vidimo nove i inspirativne priče koje imaju za cilj njegovati lokalni talent i pružiti sjajne prilike mladima u našoj zajednici. Otvorenje novog ureda ZIRA-e je upravo jedna od tih priča koja će pridonijeti daljnjem razvoju Tuzle i stvaranju procvata budućnosti za naše mlade generacije”, izjavio je Lugavić.

Sabina Selvić-Oručević, izvršna direktorica ZIRA-e, također se obratila prisutnima i izrazila zadovoljstvo što ZIRA sada posluje u Tuzli.

“Veliko mi je zadovoljstvo što ZIRA sada aktivno djeluje i u Tuzli, te tako razvija produkte koji su prepoznati na globalnom nivou. Prije svega, želimo pružiti mladima sve što im je potrebno, ali ono najvažnije, želimo im pružiti izazove i prilike da kroz svoj rad pokažu talente – i da žive jedan neprikosnoven osjećaj a to je “moć stvaranja”, istakla je Selvić-Oručević.

Dok ZIRA svakodnevno širi svoje poslovanje, ostaje snažno fokusirana na svoju misiju pružanja inovativnih BSS rješenja globalnim klijentima. Otvorenje novog ureda u Tuzli svjedoči o posvećenosti kompanije pružanju izvrsnih usluga, istovremeno njegujući lokalni talent i doprinoseći socioekonomskoj strukturi regije.

Inače, kompanija Zira je specijalizirana za Business Support Systems (BSS) i svakodnevno obrađuje milijarde transakcija, a široko je priznata i kao vodeći dobavljač nagrađivanih BSS rješenja za telekomunikacijski sektor. Ima urede u BiH, Nizozemskoj, Dubaiu UAE, Hrvatskoj, Turskoj i SAD-u.