Intesa Sanpaolo Banka nastavlja podržavati obrazovanje mladih iz SOS Dječijih sela u BiH

0

Već pet godina Intesa Sanpalo Banka pomaže djeci i mladima iz SOS Dječijih sela u BiH kroz podršku obrazovanju. I ove godine donirali su 6.000 KM za sufinansiranja troškova života za šest studenta iz brige. Povodom uručenja donacije prijatelji iz Intesa Sanpaolo Banke posjetili su SOS Dječije selo u Sarajevu.

„Radeći svoj posao najbolje što možemo, trudimo se istim entuzijazmom podržavati i društvenu zajednicu u BiH. S posebnim zadovoljstvom već petu godinu zaredom podržavamo djecu i mlade iz brige SOS Dječijih sela iz Sarajeva. Najviše od svega nas raduju njihovi uspjesi koji ostvaruju tokom školovanja i što uz našu pomoć uspijevaju prevazići svoje fakultetske dane na lakši način, te na kraju započeti svoj radni vijek u struci za koju su se i školovali“, izjavila je Minela Ibrahimagić, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke.

Selma je inžinjer radiologije, ali je odlučila nastaviti svoje obrazovanje te danas pohađa master studije na Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu.

„Još kao mala djevojčica maštala sam kako ću raditi posao kroz koji ću moći pomagati drugima i sretna sam što sam ostvarila svoj san. Potrebno je mnogo truda i ulaganja, ali mnogo je lakše uspjeti kada imate podršku u svom okruženju, a ja sam je imala, prvo u porodici, u SOS Dječijem selu, a potom i od Intesa Sanpaolo Banke. Zahvalna sam Intesa Sanpaolo Banci što su kroz podršku mom studiranju pružili priliku da i ja pomognem drugima“, kaže Selma.

Melisa je danas zaposlena u vrtiću, a magistrirala je na Pedagoškoj akademiji.

„Volim rad sa djecom jer znam koliko možemo promijeniti njihove živote na bolje, ako im se iskreno posvetimo. To sam najbolje mogla naučiti na vlastitom primjeru odrastanja u SOS Dječijem selu. Uvijek su osluškivali naše želje, ali nas i motivisali da radimo na sebi, da se obrazujemo i znala sam da ću upisati studije i prije nego što sam završila srednju školu. Ponosna sam na svoj uspjeh jer znam koliko godina učenja i posvećenosti stoji iza svakog ostvarenja, ali sigurno da je mnogo lakše kada imate podršku i fokusirate se samo na učenje. Hvala Intesa Sanpaolo Banci  što su nam olakšali i uljepšali dane studiranja“, kaže Melisa.

SOS Dječija sela u BiH snažno se zalažu za kvalitetno obrazovanje djece i mladih, a uz podršku donatora i partnera nastoje osnažiti mlade kako bi sutra bili konkurentni na tržištu rada.

“Važno je slušati želje i potrebe mladih, ali i uskladiti ih sa tržištem rada. U SOS Dječijim selima kvalitetno obrazovanje ja visoko na listi prioriteta i nastojimo kvalitetno edukovati mlade kako bi dosegli svoj puni potencijal. Na tom putu već pet godina velika podrška su nam i naši prijatelji iz Intesa Sanpaolo Banke. Hvala im što nam kontinuirano pomažu da osiguramo bolje prilike za mlade osobe“, izjavio je Malik Garibija, nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH.

Intesa Sanpaolo Banka je u protekle dvije godine sufinansirala troškove života još osam studenata, a tokom 2019. i 2020. godine donirali su kompletan školski pribor za ukupno 130 prvačića iz SOS Dječijih sela u BiH i Programa jačanja porodica.

Više o radu SOS Dječijih sela u BiH i načinu doniranja možete pronaći na web stranici www.sos-ds.ba