Svjetlostkomerc ima novog vlasnika i kreće u ekspanziju

0

Na Sarajevskoj berzi danas su prodate dionice firme Svjetlostkomerc Sarajevo za oko 3,5 miliona KM.

Prodato je ukupno 6.800 dionica po kursu od 510 KM po dionici, što znači da je ukupno paket plaćen 3.468.000 KM, piše BiznisInfo.

Ova kompanija ima ukupno 16.926 dionica, što znači da je danas prodat paket vlasništva od oko 40 posto.

Podsjetimo da je 26. jula prodat paket od 5.609 dionica, odnosno 33 posto vlasništva u firmi Svjetloskomerc po istoj cijeni po dionici, odnosno ukupno za 2,86 miliona KM.

Ime kupca nije zvanično saopšteno jer se on pojavljuje iz skrbničkog računa u Sberbanci.

Ako isti kupac stoji iza kupovine dionica 26. jula i ovih danas to bi značilo da on ima oko 73 posto vlasništva u kompaniji.

Inače, BiznisInfo je upoznat s informacijom ko je kupac dionica ali poštujemo njegovu odluku da ne otkriva svoj identitet. Recimo samo da je riječ o uglednoj i moćnoj domaćoj kompaniji koja ima velike planove sa sarajevskom firmom.

Ne samo da će se širiti mreža i ponuda već će se bolje raditi i na promociji i brendiranju. 

Svjetlostkomerc Sarajevo je vodeći bh. maloprodajni lanac specijaliziran za prodaju knjiga, udžbenika, školskog pribora, darovne galanterije i kancelarijskog materijala.

Firma je početkom avgusta otvorila 17. po redu maloprodajni objekat i to u Visokom. Nakon četiri godine ovo je prvi novootvoreni maloprodajni objekat. Uskoro se očekuje i otvorenje knjižare u Tešnju.

(Autor: BiznisInfo)