Bingo ulazi u BBI centar Sarajevo

0

Kompanija Bingo iz Tuzle namjerava otvoriti svoje prodavnice na još dvije lokacije na kojima je sada hrvatski trgovinski lanac Konzum. Jedna od tih lokacija je BBI centar u Sarajevu, a druga je u Jablanici.

Bingo je u vezi s ovim zatražio i mišljenje Konurencijskog vijeća BiH.

– Podnosilac zahtjeva traži mišljenje od Konkurencijskog vijeća u vezi postojanjа obaveze podnošenja prijave koncentracije obzirom da privredi subjekt Bingo ima namjeru da sa društvom koje vrši iznajmljivanje poslovnih prostora u Sarajevu zaključi ugovor o zakupu, na osnovu kojeg bi ušao u zakup poslovnog prostora veličine oko 1.200 m2 na adresi BBI Centar, Trg djece Sarajeva br.1, 71 000 Sarajevo za potrebe obavljanja svoje djelatnosti tj. Maloprodaje prehrambenih proizvoda i roba široke potrošnje – navodi se u jednom od dva zahtjeva.

U navedenom poslovnom prostoru se trenutno nalazi maloprodajni lanac Konzum koji također obavlja istu djelatnost, na osnovu ugovor o zakupu.

Na ovaj način Bingo će dodatno ojačati svoju poziciju u glavnom gradu BiH. Podsjetimo da je Bingo početkom godine kupio tržni centar Alta iz kojeg će uskoro izaći Konzum, što znači da će tuzlanski lanac uskoro dobiti dva velika supermarketa u centru Sarajeva.  

Kada je riječ o objektu u Jablanici, Bingo je već vlasnik tog poslovnog prostora na adresi ul. Jaroslava Černija bb.

U predmetnom poslovnom prostoru se trenutno nalazi maloprodajni lanac Konzum na osnovu ugovora o zakupu. Konzum izlazi iz navedenog poslovnog prostora te isti preuzima privredni subjekt Bingo, navodi se u Bingovom zahtjevu kada je riječ o objektu u Jablanici.