5-minutne jutarnje rutine koje će učiniti vaš dan produktivnijim

0

Jeste li znali da postoje brojni načini kako da sebi uljepšate dan i učinite ga mnogo produktivnijim, i to tako što ćete ujutro odvojiti samo pet minuta. Ovo su neke od petominutnih jutarnjih rutina koje vam, kako tvrde stručnjaci, mogu učiniti dan mnogo uspješnijim.

  1. Napišite na čemu ste zahvalni

Zapišite na papir tri stvari koje imate i na kojima ste zahvalni. Razmišljajte o tome šta već imate u svom životu. Ne fokusirajte se samo na materijalne stvari, već i na bogatstva poput porodice, prijatelja, obrazovanja, zdravlja…

  1. Razmislite šta bi vas usrećilo

Zapišite jednu rečenicu o tome šta bi vas, kada bi se dogodilo taj dan, učinilo sretnim. Šta bi taj dan učinilo pozitivnim, produktivnim, jedinstvenim… Kada ustanovite šta bi vas usrećilo, možete se potruditi da to I postignete.

  1. Meditirajte

Nauka preporučuje meditaciju zbog bezbroj koristi, od toga da vam pomaže da se nosite sa stresom, do toga da poboljšava vašu memoriju I jača imunološki sistem. Pet minuta je dovoljno ako se uspijete u potpunosti koncentrirati na svoj tok misli.

  1. Vježbajte

Stručnjaci navode da pet minuta vježbanja nakon što ustanete može vaš dan učiniti puno produktivnijim.

  1. Pospremite kuću

Ako počnete dan sređivanjem stvari, naprimjer pospremanjem kreveta I ostatka doma, to će I ostatak dana učiniti produktivnijim. Imat ćete osjećaj da ste već na samom početku uradili nešto koristno pa ćete se dobro osjećati.

  1. Napravite listu prioritete

Napišite listu prioriteta za taj dan. Tako ćete se mnogo lakše organizovati, nećete gubiti vrijeme na sitnice I bit ćete produktivniji.

  1. Vizualizirajte ostatak dana

Neki stručnjaci preporučuju da se odmah ujutro vizualizira ostatak dana. Zamislite kako ispunjavate svoje ciljeve. Ispričajte sebi ukratko kako želite da se vaš dan odvije.

(Biznisinfo.ba)