Sarajevo dobija stambeno-poslovni kompleks vrijedan oko 25 mil KM

0

Sarajevo u nekoliko godina očekuje još jedan moderan stambeno-poslovni kompleks Malta Complex vrijedan oko 25 miliona KM. Prva od planirane četiri lamele je već izgrađena, a u toku 2020. godine kreće izgradnja još dvije.

Investitori ovog komleksa koji se gradi u naselju Dolac Malta su sarajevske firme Green Energy Solution d.o.o. i Gallery d.o.o. , članice Investmentetc grupacije.

Kako su istakli, lamela C je završena, dok izgradnja lamela AB i C1 kreće na proljeće i planirano je da radovi budu gotovi za 14 do 16 mjeseci.

Ukupna površina stambenih jedinica je 13.420 m2 dok je ukupna površina poslovnih prostora 3.254 m2.

U svakoj lameli biće podzemna garažna mjesta sa ukupnim brojem od 3.254 parking mjesta a oko kompleksa je predviđen javni parking sa 40 parking mjesta. Cijena kvadrata u fazi rezervacija, odnosno u pretprodaji iznosi već od 2.200 KM sa uračunatim PDV-om.

– Novi stambeni kompleks oslikava našu viziju da spojimo prirodno okruženje i modernu arhitekturu čistih linija. Slijedeći osnovnu ideju, kreirali smo bezbjedan i luksuzan stambeni ambijent. Svaka od lamela gradi se po sistemu pasivnog gubitka energije čime smo stvorili idealne uslove koji zadovoljavaju kako ekološke standarde tako i standard kvalitete života – kazali su za BiznisInfo iz Investmentetca.

Dodaju da su ponosni na kvalitetu materijala i gradnje, prvoklasnu italijansku keramiku, “walk in” kupaonice, bešumne liftove,…

U samom kompleksu planirani su prodajni, ugostiteljski i uslužni objekti, kao i park sa igralištem.

– Lokacija koja je ušuškana i udaljena od gradske gužve i saobraćaja ipak u neposrednoj blizini ima sve sadržaje i ustanove potrebne za svakodnevni život: mnogobrojne privatne i javne obrazovne institucije, domove zdravlja, centre za sport i rekreaciju, tržne centre, parkove kao i blizinu Vilsonovog šetališta – kazali su nam.

Sve stambene jedinice zasnivaju se na “open space” principu stanovanja kojim se povezuje prostor dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije u jedinstvenu cjelinu koja omogućava prijatan i ugodan život.