Psihički bolesnog mladića tjerali da spolno opći s kozom

0

Policajci su na Braču (Hrvatska) uhapsili tri mladića (18, 24 i 26 godina) koji su psihički bolesnog 19-godišnjaka prisilili na spolni odnos s kozom. Obijesni mladići navodno su snimali taj gnjusni čin.

Cijelim Bračem uskoro se proširila priča o nemiloj nastranosti, a iz udruge roditelja za djecu s teškoćama u razvoju rekli su nam  kako nesretni zlostavljani mladić nije član njihove udruge.

Nakon kriminalističke istrage tri zlostavljača su privedeni i ispitani su u splitskom Općinskom državnom odvjetništvu. Izrečena im je mjera obveznog redovitog javljanja dežurnom službeniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Osumnjičeni mladići su uz kaznenu prijavu za nasilničko ponašanje dobili i onu za mučenje životinja. Nije im određen istražni zatvor nego mjera opreza, zbog čega se ne smiju približavati mladiću kojeg su zlostavljali prošle sedmice.

Zakon u Hrvatskoj za spolni odnos sa životinjom predviđa kaznu od 2.500 do 8.000 hiljada KM, a za nasilničko ponašanje može se u zatvor i do pet godina.

24sata