Vučić i Grabar-Kitarović najavljuju rekonstrukciju pruge Zagreb-Beograd

0

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je srbijanske poslovne ljude da ulažu u Hrvatsku.

– To je naša iskrena želja. U tom smislu najavljujemo sjednicu Vijeća za gospodarsku suradnju, što će se dogoditi već u ožujku, rekla je predsjednica u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Predsjednica je spomenula i potrebu zajedničkog pojavljivanja na trećim tržištima, kao i kreiranja zajedničke turističke ponude.

Grabar-Kitarović je najavila zajedničku inicijativu za rekonstrukciju željezničke pruge Zagreb-Beograd. To je podržao i Aleksandar Vučić predloživši da se dvije države s tim prijektom zajednički pojave pred institucijama Europske unije.

– Ako se pojavimo sa zajedničkim projektom, teško će nas u Bruxellesu netko odbiti, jasan je Vučić.

Vučić je pozvao hrvatske građevinare na državne projekte u stanogradnji. Radi se o gradnji stanova za pripadnike srbijanskih sigurnosnih službi.

– Iskreno, trenutno nemamo dovoljno vlastitith kapaciteta, pa je to prilika za hrvatske građevinske kompanije, rekao je Vučić.

Od hrvatskih investitora u Srbiji posebno je apostrofirao Emila Tedeschija kojem je zahvalio za sponzorstvo Beogradske arene. Također, najavio je da će mu pomoći jer je čuo da ima nekih problema u poslovanju u Srbiji, jedino mu, kaže ne može pomoći da Cedevita dobije Zvezdu.

– To će malo teže ići, rekao je Vučić, inače poznati navijač Crvene zvezde, izvijestio je Seebiz.eu.