Vlasnik Fejsbuka za dan zaradio milijardu dolara

0

Vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg zaradio je u 2017. najviše novca na svijetu, a samo u jednom danu ove sedmice zaradio je milijardu dolara, piše Tajm.

On je imao veći profit čak i od direktora Amazona Džefa Bezosa, koji je na kratko prošlog mjeseca bio najbogatiji čovjek na svijetu.

Zbog velikog skoka akcija Amazona, Bezos je po bogatstvu premašio i Bila Gejtsa, ali pošto je vrijednost akcija pala, i on se spustio na drugo mjesto na listi po ukupnom bogatstvu.

U prvoj polovini 2017, niko nije zaradio više novca od Bezosa, s uvećanjem bogatstva za 21 milijardu dolara.

No, ukupuno ove godine je vlasnik Fejsbuka imao najveći profit. Prema podacima Blumberga, Zakerberg je zaradio 23,1 milijarde dolara, čime je njegovo ukupno bogatstvo poraslo na 73,1 milijarde.

Samo u jednom danu ove sedmice, Zakerberg je zaradio skoro milijardu dolara. Sada mu nedostaju još tri milijarde dolara da prestigne magnata Vorena Bafeta na mjestu četvrtog najbogatijeg čovjeka na svijetu.

Na Blumbergovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu na prvom mjestu je Bil Gejts, slijedi Bezos, treći je osnivač brenda Zara Amancio Ortega, četvrti je Bafet, a peti Zakerberg.

Izvor: BIZLife / N1