U Sarajevu se sprema gradnja kompleksa od 18 spratova

0

Zenička firma Grading KGM planira u Sarajevu graditi stambeno poslovni objekat sa 18 spratova. Moderna zgrada, u kojoj su predviđeni i pametni stanovi, planirana je u Ulici Ložionička.

Kako su rekli iz ove firme za eKapiju, parcela površine 4 dunuma je kupljena, a planirane su dvije lamele. Cjelokupna korisna površina biće 30.000 m2, a kupcima će na raspolaganju biti više od 300 stanova.

Prve dvije etaže tog modernog stambeno-poslovnog objekta će biti rezervisane za poslovni dio, a ostatak će činiti stanovi. Predviđene su i tri podzemne etaže. Izgrada projekta je u toku, a prvi radovi, kako su rekli investitori, počeće krajem 2018.

Grading KGM ovim ulazi u posao stanogradnje u Sarajevu, nakon što su uspješno završili nekoliko projekata u Zenici, između ostalog veliki stambeno-poslovni kompleks Makovi.

Ostale su da se izgrade još dvije lamele u Makovima, a u jednoj od centralnih zeničkih ulica planiraju graditi i manju, luksuznu zgradu.

Grading KGM se već više od 20 godina bavi projektovanjem, izgradnjom, građevinskim radovima, a u ponudi imaju i izvođenje čeličnih konstrukcija i stolariju.