U jednom danu Srebrenica dobila poslastičarnicu i objekat brze ishrane

0

Iz Srebrenice svakodnevno odlaze vijesti o sve manjem broju stanovnika, zatvaranju radnji. Portal eSrebrenica donosi jednu pozitivnu priču.

Foto: N1

U Srebrenici su u ponedjeljak otvorena čak dva objekta. Jedan je poslastičarnica a drugi je objekat brze ishrane.

Prvu poslastičaricu u gradu pod nazivom “Slatki zalogaj” otvorili su bračni par Alić, Haris i Radomirka, koji su time i za sebe otvorili radna mjesta.

“Poslastičarnicu smo otvorili vlastitim sredstvima, kreditnim zaduženjem jer oboje nemamo posao. Moj suprug je, zajedno sa prijateljima, uređivao enterijer i na taj način smo napravili uštede”, kaže Radomirka.

Ona je rekla da je cilj do ljeta opremanje kuhinje i uređenje bašte kako bi ponuda bila što bolja, a njihov objekat bi time otvorio šest radnih mjesta.

Radomirka ističe da kolače prave porodično i da Srebreničanima nude mjesto gdje mogu doći na kafu i uživati u slatkim poslasticama.

Porodica Kočević u sklopu svoje radnje i preduzeća otvorila je kuhinju, objekat brze hranu čime žele sugrađanima ponuditi pice, sendviče, palačinke, ali i neka kuvana jela.

Brza hrana “Svjetlost” ovim je otvorila još dva radna mjesta, a shodno razvoju djelatnosti moguće je i proširenje, kažu iz ovog preduzeća.

Objekti su otvoreni u centru Srebrenice.