U Banjaluci popunjeni svi smještajni kapaciteti

0

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin rekao je da su svi smještajni kapaciteti u Banjaluci rasprodati u vrijeme novogodišnjih praznika, krajem decembra i početkom januara naredne godine.

“To je očekivano i planirano”, rekao je Barašin i dodao da su u potpunosti ispunjena očekivanja vezana za posjete i dolazak turista u ovom periodu.

Barašin je rekao da su tokom decembra do sredine januara planirani bogati i sadržajni programi i ponude.

“U narednih mjesec dana turistima se nudi najsadržajnija ponuda u ugostiteljskom, smještajnom i u programskom smislu”, rekao je Barašin i dodao da je najveći broj posjeta najavljen iz Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Prema njegovim riječima, povećan je i broj turista iz centralne Evrope, Austrije, Njemačke i zemalja Beneluksa.

Barašin je rekao da je Banjaluka imala dosta korisnih prezentacija za rusko tržište, te da se očekuje da će biti zabilježen i blagi rast dolazaka turista iz Rusije.

Barašin je rekao da je Banjaluka limitirana smještajnim kapacitetima, dodavši da je ukupan broj registrovanih oficijelnih smještajnih ležaja u oktobru bio 1.929 kreveta.

U Banjaluci je u oktobru zabilježeno ukupno 8.464 turističkih dolazaka i to 3.865 domaćih i 4.599 stranih turista i ostvareno 12.973 noćenja.

Srna