Tommy želi preuzeti Konzum

0

Hrvatski trgovači lanac Tommy, sa sjedištem u Splitu, želi postati većinski vlasnik Konzuma, u sklopu zajedničkog plana sa vodećim hrvatskim proizvođačima hrane.

Veći vjerovnici “Konzuma” spremni su pretvoriti svoja potraživanja u vlasničke udjele, s tim da “Tommy” obavi dokapitalizaciju firme, čime bi postao većinski vlasnik “Konzuma”, pišu hrvatski mediji.

Iz više izvora Slobodnoj Dalmaciji je potvrđeno da su se vodili ozbiljni razgovori (i postignuti ključni dogovori) na tu temu i da je takav model postavljen kao platforma na kojoj bi se poslije detaljno uredili vlasnički i upravljački odnosi.

No, o modelu i detaljima nitko ne želi javno govoriti jer oko cijele nagodbe situacija još ni približno nije raščišćena, a navodno još nema dovoljno potrebnih informacija i podataka ni od samog “Konzuma”.

Tommy čine 194 prodajna mjesta, koja su rasprostranjena po cijeloj Hrvatskoj, a s posebnom koncentracijom u Dalmaciji. U Splitsko-dalmatinskoj županiji Tommy je i službeno tržišni lider u maloprodaji.