RSM dobitnik prestižne nagrade “Mreža godine”

0

London, 5. oktobar 2017: RSM, šesta najveća svjetska mreža nezavisnih konsultantskih kuća za reviziju i savjetovanje, ovogodišnji je dobitnik nagrade “Network of the year” koju dodjeljuje Međunarodni Računovodstveni Bilten (International Accounting Bulletin).

Kriteriji za odabir dobitnika ove Nagrade za Mrežu godine uključuju uspjeh u ostvarivanju profitabilne strategije rasta, kao i otvoreno priznanje od strane kolega iz struke za konzistentno visoke profesionalne standarde pruženih usluga klijentima.

Sudije su posebno istakle uspjeh globalnog brendiranja mreže RSM, kao i dostignuća koja su u protekle dvije godine rezultirala jačom i boljom pozicijom RSM mreže. Akcenat je također stavljen na RSM-ovu fokusiranost na osnovni postulat kvalitete usluge, uz istovremeno razvijanje novih usluga.

RSM mreža je i u 2014. bila dobitnik ove prestižne nagrade, tako da je ovo drugi put da sa ponosom nosi titulu “Mreža godine”.

Rezultati mreže u proteklih 12 mjeseci su bili izuzetni, a najbolje su prikazani kroz finansijski rezultat mreže na kraju 2016. Mreža je zabilježila značajan rast prihoda (7,6%), dok je 70% članica RSM mreže ostvarilo rast.

Jean Stephens, CEO RSM mreže je izjavila: “Protekle dvije godine su bile ključne u razvoju RSM-a. Nakon uspješnog lansiranja unificiranog imena i izgleda brenda RSM, članice mreže naporno rade na prepoznatljivosti istog na lokalnim tržištima, kao i na promociji naših vrijednosti klijentima koji, kroz suradnju sa RSM mogu osjetiti “Power of being understood”.

Znali smo da će 2017 sa sobom donijeti izazove na tržištu srednjih preduzeća. Naša mreža se razvija zajedno sa rastućim tržištem. U tom smo procesu u cjelosti posvećeni kontinuiranom podizanju standarda naših usluga, sa jasnom namjerom da klijentima pružimo prvoklasne usluge na svim tržištima na kojima smo zastupljeni.

Zahvaljujemo časopisu The Accountant i The International Accounting Bulletin za ovo priznanje, i sigurna sam da su sve članice RSM mreže ponosne na svoj udio u ovom postignuću.”

Ovo je šesta godina da The Accountant & International Accounting Bulletin Awards okuplja prominentne profesionalce u ovoj struci da proslave izvrsnost u računovodstvenoj profesiji. Gala večera sa proglašenjem dobitnika nagrada je održana 04. oktobra u Londonu.

RSM Audit BH doo Sarajevo je punopravna članica RSM Mreže od 2015. godine. Više informacija na www.rsm.ba