Rasprodaje se ono što je ostalo od nekadašnjeg giganta

0

Na osnovu saglasnosti Porezne Uprave FBiH, Uprava Konfekcije Borac iz Travnika objavila je ovih dana Javni oglas, čiji predmet je prodaja polovnih putničkih i teretnih vozila, čiju cijenu je odredio sudski vještak.

Ova licitacija ponudila je mnoštvo vozila, a neka se mogu kupiti po cijeni već od 500 KM, dok su najskuplji kamioni-tegljači i kamion marke Scania, koji su procijenjeni na 20.000 KM.

U samoj licitaciji i kupovini mogu učestvovati sva pravna i fizička lica koja prije licitacije deponuju novčani iznos u visini od 1.000 KM na blagajni Konfekcije Borac, a vozila se mogu pogledati u krugu Konfekcije svakim radnim danom od 7 do 15 sati sve do početka prodaje, piše Radio Sarajevo.

Javna licitacija će se održati 26. aprila u 12 sati u krugu Konfekcije Borac, a nakon obavljene prodaje bit će sklopljeni ugovori sa najpovoljnijim ponuđačem.

Konačna cijena vozila će se utvrditi javnim nadmetanjem, odnosno, licitacijom u krugu fabrike, a kriterij za najpovoljniju ponudu jeste ponuđena cijena.

Inače, Konfekcija „Borac” ranije je dovedena na rub uništenja. Preduzeće koje ima tradiciju dužu od 60 godina i koje je zapošljavalo 50 posto građana Travnika, uništeno je u procesu kriminalne privatizacije. 

Dobar tekst o tome kako je opljačkan i uništen travnički Borac objavio je svojevremeno Radio Slobodna Evropa

(Radio Sarajevo/Radio Slobodna Evropa/BiznisInfo)