Predstavnici svjetske automobilske industrije na konferenciji u Istanbulu

0

U Istanbulu će 11. i 12. oktobra biti održana 4. Svjetska konferencija o automobilizmu (World Automotive Conference WAC) na kojoj će biti razgovarano o globalnim kretanjima i izazovima na tržištu tog sektora.

Konferencija će u istanbulskom hotelu Hilton Bosphorus okupiti predstavnike automobilskog sektora iz svih dijelova svijeta, prenio je TRT.

Učešće na konferenciji potvrdilo je 550 učesnika iz 40 država. Među njima je 50 predstavnika automobilske industrije iz Amerike, Indije, Saudijske Arabije, Češke, Srbije, Irana, Belgije i Mađarske koji će održati prezentacije i obraćanja na dvodnevnoj konferenciji.

Najveće interesovanje pokazali su predstavnici sektora iz Irana, a glavna tema skupa su savremeni trendovi, sa akcentom na uticaj robotizacije i digitalizacije na industriju.

Neizbježna tema će svakako biti i razvoj novih tehnologija, poput električnih vozila, automobila sa automatskim upravljanjem i razvoj i upotreba pametnih (smart) sistema u automobilskoj industriji.

Bit će to dobra prilika i za inovatore da predstave svoje projekte.

Konferencija će okupiti i predstavnike svih 14 proizvođača automobila koji imaju svoje pogone u Turskoj, a to su Ford Otosan, Toyota, BMC, Otokar, Isuzu, Renault, Karsan, Tofas, Honda, Hyundai, Daimler, MAN, Temsa i Hattat.