Posljedice Dieselgatea: Audi ukida model A3 sa troje vrata

0

Sve slabiji plasman na tržištu i potrebe za daljnjim uštedama kumovale su odluci Audija da ukine model A3, ali samo jednu izvedbu.

U pitanju je trovratna izvedba koja se nije najbolje snašla na tržištu. Pritom bi ostali limuzina i izvedba s pet vrata, piše britanski Autocar pozivajući se na izvore u Audiju, prenosi Index.hr.

No tek ovdje postaje zbunjujuće, jer se spominju nove izvedbe. Prema poslovičnom Volkswagenovom receptu recikliranja ideja, Audi A3 bi trebao dobiti još jednu izvedbu s pet vrata, ovaj put u liftback konfiguraciji koja bi preuzela oznaku Sportback. Osnovni A3 bi tako bio nasljednik trenutnog A3 Sportbacka.

Osim svojevrsne premium Octavije ili pak mini A5 Sportbacka, iz Audija bi od 2019. godine trebao stizati i limuzinski A3, ali veći i prostraniji od aktualnog. Pritom se mnogi pitaju što će biti sa A4, hoće li i on rasti.

Nekima će sve ove najave zvučati besmisleno, no činjenica je da male limuzine postaju sve popularnije. Tako je BMW za 2020. godinu najavio dolazak limuzinske serije 1, koja je sada rezervirana za kinesko tržište. Mercedes će pak, uz CLA i CLA Shooting Brake na novoj A klasi, nuditi i klasičnu limuzinu.