Poduzetnice BiH i Turske uspostavile saradnju radi poslovnog povezivanja

0

Delegacija Regionalne asocijacije poduzetnica – Poslovna žena, u organizaciji Fondacije BIGMEV, boravila je u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj, a na sastancima u Inegolu, Bursi i Istanbulu bilo je govora o  mogućnostima i jačanju saradnje poduzetnica i poslovnih žena dviju prijateljskih zemalja.

Uspostavljene su važne poslovne veze tokom B2B susreta u Privrednoj komori Bursa, koje je predvodila predsjednica odbora žena Privredne komore Nurdžan Ozdemir. Članice Regionalne asocijacije poduzetnica – Poslovna žena sastale su se i sa predsjednikom Privredne komore u Inegolu, a posjetu firmama u tom gradu predvodila je predsjednica odjela za žene poduzetnice Privredne komore İnegol Mufide Karaduman.

“Toplina i želja za saradnjom sa bh. uspješnim poslovnim ženama, pozitivni primjeri koliko žena može napraviti kao poduzetnica, potvrda su da je ovo početak jedne dugoročne saradnje”, izjavila je predsjednica RAP – Poslovna žena Dženita Zirdum, naglašavajući da se uvjerila da Bursa s pravom nosi epitet centra turske ekonomije.

Članica Predsjedništva RAP – Poslovna Žena i direktorica kompanije ČIP sistemi d.o.o.Adisa Tufo kazala je da je pored B2B susreta, upoznavanja poslovanja kompanija, stjecanja novih poslovnih prilka, susreta, umrežavanja, upriličena  i posjeta Počasnom konzulatu BiH gdje je potpisan Memoranduma o saradnji sa fondacijom BIGMEV. 

“Žene mogu zajedničkim djelovanjem srušiti mnoge barijere. Saradnja koja je uspostavljena vrlo brzo će rezultirati umrežavanjem i poslovnim povezivanjem žena ove dvije zemlje”, kazala je  Azra Atagić-Ćatović, članica Predsjedništva RAP – Poslovna žena i direktorica business portala Akta.ba.

Jasminka Pindžo, članica Predsjedništva RAP – Poslovna Žena i direktorica firme EKO TEH d.o.o. imala je niz uspješnih sastanaka sa predstavnicima firmi iz oblasti građevinskog sektora.