Naredni mjesec u Skenderiji 35. INTERIO i prvi Gast Fest

0
Međunarodni specijalizovani sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije ”INTERIO” bit će održan od 14. do 18. marta u sarajevskom Centru ”Skenderija”.

Ovogodišnji je 35. po redu, a direktor KJP Centar ”Skenderija” Amer Kapo danas je na konferenciji za medije kazao da i ove godine posjetioce očekuje raznovrsni kreativni izložbeni te kvalitetni stručno-edukativni program.

“Mjesec dana prije sajma projekt je, po broju prijavljenih izlagača, uspješan”, istakao je Kapo.

Naveo je da je cilj sajma, pored drugih brojnih, predstaviti drvnu industriju Bosne i Hercegovine, jednu od strateških grana bh. privrede.

U okviru sajma, od 15. do 17. marta, bit će održan ”GAST FEST”, prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva. Sajam bi trebao okupiti više od 50 izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Direktor tog sajma Hanis Plosko je istakao da će biti predstavljeni svi noviteti prehrambenog, tehničkog i tekstilnog sektora koji su isključivo namijenjeni ugostiteljima i hotelijerima.

“Ideja organizacije ovog sajma stara je nekoliko godina, ali ove godine smo uspjeli organizirati, zahvaljujući kontaktu s Centrom ‘Skenderija’ od kojeg imamo podršku”, naveo je Plosko te dodao da bi sajam mogao postati tradicionalan.

Sajmovi će biti održani u prostorima Centra ”Skenderija” i Doma mladih.

(Fena)