HIFA Oil Grupacija sprema novu akviziciju u Njemačkoj

0

Nakon što je u 2017. kupila njemački LB.profile i slovenski Mersteel te preuzela Terminale Željezare Zenica, HIFA Oil Grupacija planira nastavak investicionog ciklusa

HIFA OIL Grupacija na ovogodišnjem 13. po redu Sajmu privrede u Tešnju učestvuje sa svih svojih 8 članica. Uz HIFA OIL, na sajmu će se na istom štandu predstaviti njene kompanije kćerke EURO ROAL, EURO METALI, EURO STIL, EURO POWER, PETROBIT, BITROL Slovenija, te njemačka kompanija LB.Profile GmbH.

“Naš ovogodišnji sajamski nastup fokusirali smo na nekoliko strateški važnih tema. Domaćem i regionalnom tržištu predstavit ćemo našu njemačku kompaniju LB.Profile. Također, budući da je ove godine Njemačka partner Sajma, iskoristi ćemo priliku i razgovarati o jednom novom velikom projektu u tom smislu. Nadam se da ćemo nakon Sajma moći kazati više pojedinosti o svemu”, kazao je Venan Hadžiselimović izvršni direktor HIFA OIL.

HIFA OIL započela je 2017. veliki investicioni ciklus. Osim kupovine njemačke kompanije LB.Profile, lidera u proizvodnji i inovacijama PVC profila u građevinskoj industriji, kupila je i slovenskog distributera željeza u BiH Mersteel i «Terminale» Željezare Zenica.

HIFA OIL Grupacija zapošljava ukupno 257 radnika. Sve njene kćerke kompanije poslovale su uspješno u prošloj godini, završivši 2016. sa povećanim udjelima u tržištu svaka u svojoj branši.

Kao lideri u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, Grupacija ima 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivata na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i u drugim zemljama regiona.

Podsjetimo, 13. Sajam privrede Tešanj počinje sutra i trajaće do 21. maja. Sajam se održava u prostoru Distributivnog centra u Kraševu. Službeni partner Sajma je Savezna Republika Njemačka a učešće na Sajmu je najavilo preko 200 izlagača.