“Eradoo” aplikacija štiti vaše podatke i nakon krađe telefona

0

Kako da budete sigurni da se osoba koja pronađe vaš izgubljeni telefon neće dokopati vaših podataka? Najjednostavniji način da sačuvate bezbjednost vaših podataka jeste da ih formatirate.

Upravo to nudi apilkacija Eradoo koja može da okine formatiranje telefona u sljedećim okolnostima:

  • Kada izgubljeni telefon primi SMS sa prethodno definisanom lozinkom,
  • Kada se iz telefona izvuče SIM kartica,
  • Kada neko pokuša da unese PIN i SIM karticu blokira pogrešnim unosima,
  • Kada se zamijeni SIM kartica.

Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacije, odaberite opciju “Settings”, a zatim izaberite polje “Triggers”. Ukoliko odaberete opciju da pokrenete formatiranje slanjem SMS-a, u polje “The Message” treba unijeti riječ koja će biti okidač za formatiranje telefona.

Zatim treba da aktivirate opciju “SIM card removal”, koja je sigurnosni okidač formatiranja u slučaju da neko ukloni SIM karticu. Potrebno je aktivirati i opciju “Blocked SIM card”, koja služi za okidanje formatiranja telefona ukoliko onaj ko ga pronađe blokira SIM pogrešnim unosom PIN-a.

Pored toga, važno je podesiti i koja će to memorija biti formatirana? MicroSD kartica nije podrazumijevano podešena za formatiranje, pa je potrebno dodirnuti taster u obliku mehaničkog točkića koji se nalazi u produžetku opcije “Erase phone data” i aktivirati  opciju “Wipe sd-card”.