Cvijanović – Ilahi: Dobra saradnja MMF-a i Vlade RS

0

Tokom današnjeg sastanka Predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, predvođenom šefom Misije MMF-a za BiH Nadimom Ilahijem, ocijenjeno je da je dosadašnja saradnja Vlade Republike Srpske i MMF-a bila dobra.

“Sagovornici su izrazili uvjerenje da će korektna saradnja biti nastavljena”, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

U saopštenju se navodi da je na sastanku razgovarano o ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH, u kontekstu realizacije aktuelnog aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom.

Sagovornici su zajednički ocijenili da su reformske mjere, koje Vlada Republike Srpske sprovodi u skladu sa Pismom namjere, dale pozitivne rezultate, čemu u prilog govori i ostvareni ekonomski rast, te dali punu podršku Prijedlogu rebalansa budžeta Republike Srpske.

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović istakla je da je Vlada opredijeljena za nastavak realizacije mjera koje će doprinijeti dodatnoj fiskalnoj stabilnosti, te unapređenju ekonomskog i privrednog ambijenta Republike Srpske.

Sastanku je prisustvovao i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi.