BMW serija 5 duža za 13 cm

0

BMW je na auto-salonu u Šangaju izložio limuzinu Serije 5 sa produženim međuosovinskim rastojanjem, namijenjenu kineskom tržištu.

Veliki proizvođači automobila često izlaze u susret željama kupaca na najvećem svjetskom tržištu automobila, pa ni BMW nije izuzetak. 

Za potrebe kupaca u Kini, koji posebno cijene limuzine sa velikim prostorom za putnike na zadnjim sjedištima, bavarska kompanija je produžila najnoviju limuzinu Serije 5 za tačno 133 mm.

Svi ti dodatni centimetri upotrijebljeni su za povećanje prostora između dvije osovine, odnosno za komfor putnika koji se voze na zadnjoj klupi automobila. 

Produžena Serija 5 opremljena je LED farovima i može se u Kini naručiti u Luxury Line i M Sport paketu opreme.

Osim u dodatnom prostoru za noge, korisnici ove limuzine uživaće u brojnim luksuznim sadržajima i unaprijeđenoj zvučnoj izolaciji. 

Opciona oprema obuhvata i panoramski stakleni krov, dva zadnja sjedišta u obliku fotelja sa ventilacijom – umjesto standardne klupe, dva tableta pričvršćena za naslone prednjih sjedišta, kao i ekran osjetljiv na dodir koji se nalazi između zadnjih sjedišta, pomoću koga se može pristupiti sadržajima multimedijalnog sistema i podešavati položaj sjedišta.

Produženi BMW Serije 5 proizvodiće se u fabrici koja se nalazi na sjeveroistoku Kine, a koja je u zajedničkom vlasništvu BMW-a i kineske auto-kompanije Brilliance. (b92)